Jautienos nugarinė su voveraitėmis


 

Sudėtis

  • Jautienos kepsniams:
  • 2 vnt "Feel The Beef" 60 dienų brandintos jautienos nugainės (Stip Steak)
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Keptoms voveraitėms:
  • 500 ml indelio šviežių voveraičių
  • lydyto sviesto kepti
  • 1 mėlynojo svogūno
  • kelių čiobrelio šakelių
  • 50 g sviesto padažui
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • šviežių krapų


Eiga

1

Mėsą prieš gerą valandą išimkite iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambaio temperatūros. Brandintos jautienos neplaukite, tik nusausinkite popieriniu rankšliuosčiu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

2

Voveraites perinkite, nuplaukite ir nusausinkite. Svogūną supjaustykite plunksnelėmis.

3

Įkaitinkite kepsninę kepimui tiesioginėje kaitroje iki 230-260 laipsnių. Mėsą kepkite ant gerai įkaitintų ketaus grotelių po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepę mėsą apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais, uždenkite folija ir palikite 5 minutėms subręsti.

4

Per tą laiką ketaus kepuvėje iškepkite voveraites. Pirma, ant lydyto sviesto pakepinkite pjaustytą svogūną, tada suberkite voveraites, čiobrelių šakeles ir įdėkite dar šiek tiek lydyto sviesto, užberkite druskos ir kepkite, kol grybai išskirs savo sultis bei jose išsitroškins. Palaukite, kol grybų sultys beveik nugaruos, įdėkite gabalėlį sviesto, berkite maltus pipirus, jei reikia, papildomai druskos ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Į keptus grybus įmaišykite pjaustytų krapų.

5

Serviruokite. Mėsą supjaustykite, o ant viršaus užberkite keptų voveraičių, apibastykite pjaustytais krapais. Skanaus!



SRIUBOS        MĖSOS PATIEKALAI        SALOTOS

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai