Mėsos kukulių sriuba

    


Būna sriubos su mėsos kukuliais, o ši – mėsos kukulių sriuba, nes pagrindinis vaidmuo šioje tirštoje sriuboje atitenka būtent kukuliams. Tokia kukulių sriuba patiks visai šeimai, net sriubų nemėgstantiems vaikams ši kukulinė sukels apetitą. Kad sriuba būtų skani, svarbu pasirinkti kokybišką ir švelnią smulkintą mėsą, aš juos ruošiau iš šviežios lietuviškos veršienos.

 

  • Sudėtis
    • Sriubai:
    • 1 didesnio svogūno
    • 3 česnako skiltelių
    • 2-3 morkų
    • 2-3 lapkotinio saliero stiebų
    • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
    • 1 skardinės konservuotų smulkintų pomodorų
    • apie 1200-1500 ml sultinio, naudojau naminį iš veršienos kaulų
    • ryšelio šviežių petražolių
    • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
    • tarkuoto kietojo sūrio patiekimui
    • Veršienos kukuliams:
    • 500 g maltos veršienos, užsisakiau iš pilnaspuodas.lt
    • 1 kiaušinio
    • 4 šaukštų maltų džiūvesėlių
    • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
    • 2 česnako skiltelių
    • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
    • alyvuogių aliejaus kepimui


Eiga

1

Pirma, pasiruoškite veršienos kukulius. Smulkintą veršieną sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais ir visais prieskoniais. Suformuokite nedidelius vienodo dydžio kukulius, kad jie būtų vienodi, smulkintą mėsą dalinkite šaukštu. Paruoštus kukulius suguldykite skardoje ant kepimo popieriaus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol apskrus.

2

Per tą laiką puode, kuriame virsite sriubą, ant alyvuogių aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną su česnakais, stambiau pjaustytus salierus ir morkas, kai daržovės lengvai apkeps, supilkite konservuotus pomidorus, berkite raudonėlius, druską, cukrų ir pipirus, užvirkite ir supilkite sultinį. Kai sultinys užvirs į jį suleiskite orkaitėje apkeptus veršienos kukulius, sumažinkite ugnį ir virkite sriubą apie 15 minučių.

3

Išvirusią sriubą nukelkite nuo ugnies, gausiai apibarstykite kapotomis petražolėmis, pilkite į lėkštes ir patiekite apibarstę tarkuotu kietuoju sūriu.



SRIUBOS    MĖSOS PATIEKALAI    SALOTOS

Komentarai

Populiarūs įrašai