Mėsos kukulių sriuba
Būna sriubos su mėsos kukuliais, o ši – mėsos kukulių sriuba, nes pagrindinis vaidmuo šioje tirštoje sriuboje atitenka būtent kukuliams. Tokia kukulių sriuba patiks visai šeimai, net sriubų nemėgstantiems vaikams ši kukulinė sukels apetitą. Kad sriuba būtų skani, svarbu pasirinkti kokybišką ir švelnią smulkintą mėsą, aš juos ruošiau iš šviežios lietuviškos veršienos.
- Sudėtis
- Sriubai:
- 1 didesnio svogūno
- 3 česnako skiltelių
- 2-3 morkų
- 2-3 lapkotinio saliero stiebų
- 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
- 1 skardinės konservuotų smulkintų pomodorų
- apie 1200-1500 ml sultinio, naudojau naminį iš veršienos kaulų
- ryšelio šviežių petražolių
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- tarkuoto kietojo sūrio patiekimui
- Veršienos kukuliams:
- 500 g maltos veršienos, užsisakiau iš pilnaspuodas.lt
- 1 kiaušinio
- 4 šaukštų maltų džiūvesėlių
- 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
- 2 česnako skiltelių
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- alyvuogių aliejaus kepimui
Eiga
1
2
3
Komentarai
Rašyti komentarą