Šviežių burokėlių salotos


 Burokėlių salotas geriau paruošti iš vakaro, užpilti padažu ir palikti šaldytuve per naktį marinuotis. Jos skaniausios kiek pastovėjusios, kai burokėliai sugeria visus padažo skonius. Tokios salotos šaldytuve gali išstovėti iki penkių dienų, rekomenduoju pasiruošti jų daugiau.

Sudėtis

  • 1 kg šviežių sultingų burokėlių
  • Balzaminiam padažui:
  • 4 šaukštų kokybiško balzaminio acto
  • 2 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 šaukštelių Dižono garstyčių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • šviežių petražolių apibarstyti
  • Granatų padažui:
  • 4 šaukštų natūraliai saldaus granatų sirupo
  • 2 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • pusės granato sėklų įmaišyti
  • šviežių kalendrų apibarstyti
  • Obuolių sidro padažui:
  • 4 šaukštų natūralaus obuolių acto
  • 2 šaukštų šaltai spausto kanapių aliejaus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • 1-2 tarkuotų saldžiarūgščių obuolių įmaišyti
  • 1-2 šaukštų lukštentų kanapių sėklų apibarstyti

Eiga

1

Šviežius burokėlius nuplaukite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite, geriausiai būtų juos susmulkinti plonais šiaudeliais, o ne tarkuoti burokine tarka. Pjaustant šiaudeliais, burokėliai praranda mažiau sulčių nei tarkuojant. Aš burokėlius susmulkinau virtuviniu kombainu, tam puikiai tinka ir daržovių pjaustyklė "mandolina". Dirbdami nepamirškite užsidėti vienkartinių virtuvinių pirštinių, kad rankos nenusidažytų raudonai. Pasirinkite, kokio skonio padažą norėsite gaminti.

2

Balzaminiam padažui, actą suplakite su alyvuogių aliejumi, garstyčiomis, druska, pipirais, įspauskite česnaką. Ant smulkintų burokėlių užpilkite padažą, išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą įsiskonėti bent kelioms valandoms. Prieš valgydami apibarstykite kapotomis petražolėmis.

3

Granatų padažui, sirupą suplakite su aliejumi, druska ir pipirais. Ant smulkintų burokėlių užpilkite padažą ir dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms įsiskonėti. Prieš valgydami įmaišykite granatų sėklas ir smulkintas kalendras.

4

Obuolių sidro padažui, actą suplakite su aliejumi, druska ir pipirais. Ant smulkintų burokėlių užpilkite padažą ir dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms įsiskonėti. Prieš valgydami šiaudeliais įpjaustykite arba burokine tarka įtarkuokite šviežią obuolį ir apibarstykite lukštentomis kanapių sėklomis.

5

Tokios salotos šaldytuve išbus ilgiau nei kelias dienas.


SRIUBOS    MĖSOS PATIEKALAI    SALOTOS

Komentarai

Populiarūs įrašai